Business Internaţional

Oficiali SUA au sosit în Coreea de Nord pentru discuţii despre potenţialul summit

Oficiali SUA au sosit în Coreea de Nord pentru discuţii...

Autor: Mircea Olteanu, Mediafax

27.05.2018, 18:32 59

O echipă de oficiali americani a sosit duminică în Coreea de Nord pentru discuţii privind potenţialul summit între Donald Trump, preşedintele SUA, şi Kim Jong-Un, liderul regimului de la Phenian, informează cotidianul The Washington Post, arată agenţia Reuters.

Potrivit publicaţiei menţionate, care citează o sursă familiară cu subiectul, Sung Kim, fost ambasador SUA la Seul şi fost negociator privind dosarul nuclear nord-coreean, coordonează pregătirile pentru summitul SUA-Coreea de Nord.

Sung Kim a sosit duminică în Coreea de Nord, alături de Allison Hooker, expert privind Coreea în cadrul Consiliului de Securitate Naţională de la Casa Albă. Cei doi s-au întâlnit cu Choe Son Hui, adjunct al ministrului de Externe de la Phenian, a transmis cotidianul american.

La Seul se află şi Randall Schriver, un oficial din cadrul Departamentului Apărării.

The Washington Post a mai precizat că este programat că discuţiile să dureze până marţi, subiectul principal fiind acela al programului atomic nord-coreean.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a semnalat vineri după-amiază că a reluat contactele cu Phenianul şi ar putea reactiva întrevederea cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un.

Liderul de la Casa Albă a semnalat că întrevederea cu liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, ar putea avea loc chiar la data stabilită iniţial, 12 iunie.

Ulterior, sâmbătă, în cadrul unei întrevederi cu preşedintele sud-coreean Moon Jae-In, liderul de la Phenian şi reiterat disponibilitatea de a se întâlni cu Donald Trump.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO