Business Internaţional

Planul lui Matteo Renzi a funcţionat: tânărul politician italian cu o ascensiune fulminantă a fost însărcinat să formeze noul Guvern

Planul lui Matteo Renzi a funcţionat: tânărul...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

17.02.2014, 13:57 610

Liderul Partidului Democrat (PD) Matteo Renzi a fost însărcinat în mod oficial de către şeful statului, Giorgio Napolitano, să formeze noul Guvern italian, relatează AFP.

Napolitano l-a primit pe Matteo Renzi, "căruia i-a încredinţat (sarcina) formării Guvernului, iar acesta a acceptat cu rezervă", o rezervă pe care o va îndepărta în zilele următoare, conform tradiţiei, a declarat pentru presă secretarul general al preşedinţiei Republicii italiene.

Renzi a promis că va nu-şi va precupeţi energia, entuziasmul şi angajamentul în vederea reformării Italiei.

"Voi depune toată energia şi angajamentul de care sunt capabil" pentru a duce la bun sfârşit reformele, a declarat Renzi, care a prezentat ca prioritare "reformele instituţionale, locurile de muncă, administraţia publică şi fiscul", după ce a fost însărcinat de către preşedintele Giorgio Napolitano să formeze viitorul Guvern.

Renzi, în vârstă de 39 de ani, a prezentat inclusiv un calendar orientativ în vederea acestor reforme, care încep din februarie în privinţa reformelor instituţionale şi din mai în cazul fiscului.

El a precizat că după întâlnirea cu Napolitano va merge imediat la Florenţa pentru a-şi prezenta demisia din postul de primar al oraşului, după care va reveni la Roma pentru a începe, de miercuri, consultări oficiale cu aliaţii săi.

"Vom aloca timpul necesar" purtării acestor consultări", care se anunţă deja delicate, a adăugat Matteo Renzi, promiţând că va acorda o atenţie deosebită "conţinutului şi programului" viitorului său Guvern, căruia vrea să-i prelungească mandatul până la sfârşitul legislaturii, în 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO