Business Internaţional

Plecarea din Rusia devine tot mai dificilă: Guvernul rus a decis adoptarea unei noi taxe pentru companiile străine cu un profit de peste 1 miliard de ruble

Plecarea din Rusia devine tot mai dificilă: Guvernul rus...

Autor: Valeriu Dănilă

20.04.2023, 19:46 972

Rusia vine cu o altă supriză pentru companiile străine care vor să plece: O să le introducă acestora o nouă taxă, pe lângă cerinţa de a vinde cu 50% mai ieftin şi de a avea aprobarea guvernului pentru a pleca, scrie Bloomberg.

Această taxă se va aplica şi celor care sunt în curs de negociere a unui exit, potrivit unor persoane familiare cu planul.

Confruntat cu un exod al companiilor străine după invadarea Ucrainei, guvernul rus a început să împună o „contribuţie voluntară” la buget. Astfel, s-a format o coadă de companii care doresc să plece cât mai repede din ţară. Printre acestea: Volkswagen, UniCredit şi Raiffeisen.

Deşi taxa va intra în vigoare abia din 2024, companiile au opţiunea de a o plăti anul acesta la jumătate din valoare. Afacerile al căror profit a depăşit 1 miliard de ruble sunt supuse impozitului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO