Business Internaţional

Premierul Croaţiei: Serbia trebuie să trimită imigranţi şi prin România şi Ungaria, nu doar prin Croaţia

Premierul Croaţiei: Serbia trebuie să trimită...

Autor: Mihai Draghici

22.09.2015, 18:31 176

Guvernul de la Belgrad acuză Serbia că a ajuns la o înţelegere tacită cu Ungaria pentru a trimite imigranţii în Croaţia. "Asistăm la o acţiune concertată de trimitere a imigranţilor spre Croaţia", a declarat ministrul croat de Interne, Ranko Ostojici.

Pe fondul scandalului cu Serbia şi Ungaria, premierul Croaţiei, Zoran Milanovici, a cerut Belgradului să îndrume imigranţii extracomunitari şi prin Ungaria şi România.

"Trimiteţi o parte din imigranţi prin Ungaria şi România", a declarat Milanovici într-un interviu acordat postului croat N1.

Autorităţile croate continuă să blocheze intrarea vehiculelor de transport de mărfuri dinspre Serbia pe la punctul vamal Bajakovo-Batrovci. O coloană de camioane s-a format pe o distanţă de 15 kilometri de partea sârbă a frontierei, din cauza acestei măsuri. Premierul sârb, Aleksandar Vucici, a anunţat marţi dimineaţă că Serbia va reacţiona la decizia Croaţiei de a închide graniţa pentru camioanele sârbe dacă Uniunea Europeană nu găseşte o soluţie până la ora 14.00 (15.00, ora României).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24