Business Internaţional

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker: Uniunea Europenă nu este este în pericol de dezintegrare în urma Brexitului

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker:...

Autor: Mediafax

14.09.2016, 11:36 85

Jean-Claude Juncker şi-a început discursul susţinut în faţa Parlamentului European prin a sublinia că UE "nu are destulă unitate" adăugând că instituţia pe care o conduce "nu intenţionează să distrugă naţiunea-stat".

Şeful Comisiei Europene a mai subliniat că rezultatul referendumului din Marea Britanie este un avertisment care arată că UE este angrenată într-o luptă pentru supravieţuire împotriva naţionalismului din Europa, scrie Reuters online.

"Există crăpături şi adesea fragmentări (...) Acest lucru nu face decât să lase loc populismului galopant," a completat Juncker.

"Nu putem accepta acest lucru pentru că populismul nu rezolvă probleme. Populismul creează probleme şi trebuie să fim atenţi la asta şi să ne protejăm împotriva lui," a mai precizat oficialul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO