Business Internaţional

Preşedintele Letoniei organizează un referendum pentru dizolvarea Parlamentului

Preşedintele Letoniei a dizolvat Parlamentul

Autor: Adrian Voicu

29.05.2011, 15:53 192

Preşedintele Letoniei a cerut sâmbătă organizarea unuireferendum în vederea dizolvării Parlamentului, informeazăBloomberg.

Preşedintele Valdis Zatlers a făcut anunţul în cadrul unuidiscurs televizat, la o zi după ce acesta s-a întâlnit cupreşedintele american Barack Obama în Varşofia.

Joi, Fondul Monetar Internaţional a autorizat un împrumut pentruLetonia în valoare de 171 milioane dolari, apreciind "acţiunile depolitică economică puternice... care au ajutat la restaurareaîncrederii, a contribuit la revenirea economică şi au permis unprogres semnificativ în vederea aderării la moneda euro".

Tot joi, Banca Mondială a aprobat un împrumut de 143 milioanedolari, care va expira în 10 ani, pentru "a proteja grupurilevulnerabile în timpul contracţiei economice, şi pentru a reduce dincosturile sociale ale consolidării fiscale".

Decizia de dizolvare a Parlamentului vine după ce instituţialegislativă a eşuat în a ridica imunitatea unui deputat acuzat decorupţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24