Business Internaţional

Producţia Cybertruck de la Tesla începe în Texas cu doi ani întârziere şi la patru ani după ce Elon Musk a dezvăluit prototipul

Producţia Cybertruck de la Tesla începe în Texas cu...

Autor: Alexandru Nanu

16.07.2023, 12:08 356

La aproape patru ani după ce Elon Musk a prezentat pentru prima dată pick-up-ul de debut al Tesla Inc., producătorul auto a construit primul său Cybertruck, scrie Fortune.

Tesla a dezvăluit această informaţie pe Twitter, postând o fotografie cu angajaţii în faţa Cybertruck-ului. Când Musk a arătat pentru prima dată un prototip al camionului în formă de pană în noiembrie 2019, planul era ca producţia să înceapă doi ani mai târziu.

Musk a temperat aşteptările cu privire la rapiditatea cu care Tesla va accelera producţia, spunând acţionarilor, în cadrul întâlnirii anuale a companiei din luna mai, că designul radical al Cybertruck-ului reprezintă o provocare. El a spus că caroseria va fi din oţel inoxidabil, care poate fi scump şi dificil de modelat şi sudat.

Tesla a declarat iniţial că va vinde Cybertruck în trei configuraţii:

O versiune cu un singur motor, cu o autonomie de peste 250 de mile, începând de la 39.900 de dolari.

Un model cu două motoare, cu o autonomie de peste 500 km, începând de la 49.900 de dolari.

şi o iteraţie cu trei motoare, cu o autonomie de peste 800 km, începând de la 69.900 de dolari.

Dar în octombrie 2021, compania a eliminat preţurile şi specificaţiile de pe pagina de comandă a Cybertruck, fără explicaţii.

Când i s-a cerut, în luna aprilie a acestui an, specificaţii şi preţuri actualizate, Musk a ezitat, spunând că Tesla va păstra aceste informaţii pentru un eveniment de predare a Cybertruck pe care spera să îl organizeze în jurul sfârşitului celui de-al treilea trimestru.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO