Business Internaţional

Sarkozy catre francezi: Munciti mai mult, castigati mai mult

03.12.2007, 17:34 14

In Incercarea de a impulsiona cresterea economica fara a majora deficitul bugetar, presedintele francez Nicolas Sarkozy a declarat ca doreste sa ofere companiilor libertatea de a decide extinderea saptamanii de lucru de 35 de ore in schimbul unor majorari salariale, scrie Bloomberg.
"Intr-un anumit numar de companii, in cazul in care se va ajunge la un acord cu sindicatele, se va putea extinde saptamana de lucru in schimbul unor majorari salariale", a declarat Sarkozy in cadrul interviului acordat canalelor de televiziune TF1 si France 2.
"Doresc sa impulsionez cresterea economica", a mai adaugat presedintele francez. Propunerea referitoare la saptamana de lucru face parte dintr-o serie de masuri care, spune presedintele Sarkozy, vor spori cheltuielile gospodariilor.
Increderea in Sarkozy a atins cea mai scazuta cota de la alegerea sa in functia de presedinte in luna mai, in timp ce indicatorul increderii consumatorilor a atins cel mai scazut nivel din ultimele 17 luni, conform unor rapoarte publicate recent. Spunand ca nu este "Mos Craciun", Sarkozy a declarat ca cea mai sigura cale de a spori veniturile este prin cresterea productiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels