Business Internaţional

Tensiuni între Turcia şi Austria după "o informare indecentă" antiturcă în aeroportul din Viena

Tensiuni între Turcia şi Austria după "o informare...

Autor: Mihai Draghici

14.08.2016, 13:18 282

Conform unor imagini care au circulat pe site-uri de socializare, pe un ecran montat în incinta aeroportului din Viena a fost difuzat următorul titlu de ştire: "Turcia permite relaţii intime cu copii sub vârsta de 15 ani".

"Suntem deranjaţi de această ştire care afectează imaginea Turciei şi dezinformează deliberat publicul; reacţia noastră vehementă a fost transmisă însărcinatului cu afaceri al Austriei", a declarat un oficial din cadrul Ministerului turc de Externe. Titlul ştirii a fost eliminat din buletivul informativ difuzat în aeroportul din Viena.

În iulie, instanţa constituţională din Turcia a eliminat din legislaţie o prevedere a Codului Penal care stabilea că toate relaţiile intime cu persoane sub vârsta de 15 ani reprezentau "abuz sexual".

Tensiunile dintre Turcia şi Uniunea Europeană s-au amplificat după tentativa de lovitură de stat din Turcia. Austria este "capitala rasismului", a afirmat recent ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, ca reacţie la sugestia cancelarului austriac, Christian Kern, de încheiere a negocierilor privind admiterea Turciei în Uniunea Europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO