Business Internaţional

Un oligarh rus preia controlul cotidianului economic rusesc Vedomosti de la grupurile de media Dow Jones şi Pearson

Un oligarh rus preia controlul cotidianului economic...

Autor: CătăIina Apostoiu

23.11.2015, 00:00 149

Dow Jones şi Pearson şi-au anunţat intenţia de a-şi vinde participaţiile deţinute în cotidianul rusesc Vedomosti până la sfârşitul anului, marcând exitul a doi dintre ultimii mari investitori străini din mass-media rusă înainte ca noi limite, mai stricte, privitoare la astfel de deţineri, să intre în vigoare pe 1 ianuarie 2016, scrie Financial Times.

Demian Kudriavtsev, un om de afaceri rus şi fost editor al publicaţiei rivale Kommersant, care deţine deja 33,3% din Vedomosti, va achiziţiona restul acţiunilor ziarului în schimbul unei sume care nu a fost dezvăluită.

În urma acordului, aşteptat a fi încheiat până la sfârşitul anului, ultimul cotidian de ştiri din Rusia controlat de investitori străini va ajunge să aibă un acţionariat 100% rus. O nouă lege adoptată în septembrie 2014, care reduce limitele pentru investiţii străine de la 50% în TV şi radio la 20% pentru întregul sector mass-media, a generat o serie de acorduri similare în ultimele luni. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels