Business Internaţional

Veşti bune pentru Starbucks: Compania a raportat o creştere a venitului cu 14,2% în al doilea trimestru. Consumatorii chinezi au jucat un rol central în revenirea gigantului cafelelor

Veşti bune pentru Starbucks: Compania a raportat o...

Autor: Valeriu Dănilă

03.05.2023, 15:19 55

Starbucks a raportat marţi venituri trimestriale peste aşteptările analiştilor, alimentate de vânzări internaţionale mai bune decât cele preconizate, titrează CNBC.

În China, a doua cea mai mare piaţă a companiei, Starbucks a observat o creştere a vânzărilor pentru prima dată din al treilea trimestru al anului 2021, pe măsură ce clienţii s-au reîntors în cafenele după eliminarea politicii zero Covid.

Astfel, compania a înregistrat un venit de 8,72 miliarde de dolari comparativ cu 8,4 aşteptate, reprezentând o creştere de 14,2%. Gigantul din domeniul cafelei a raportat în al doilea trimestru un venit net de 908,3 milioane de dolari, o creştere de la 674,5 milioane.

„Acest lucru este remarcabil la orice nivel, dar în special având în vedere presiunile sezoniere pe care le experimentăm în mod obişnuit”, a declarat CFO-ul Rachel Ruggeri.

„Suntem foarte încurajaţi de semnalele pe care le vedem, dar sunt încă multe incertiduni prin care trebuie să navigăm”, a conchis acesta.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO