Companii

Afacerile Arctic au sărit de 2,5 mld. lei în 2019 după un avans de 9%. La creştere a pus umărul şi fabrica de maşini de spălat deschisă în a doua parte a lui 2019

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

Autor: Cristina Roşca

10.04.2020, 19:20 314

Producătorul de electrocasnice şi-a dublat cifra de afaceri în ultimii şapte ani l Businessul s-a aflat pe un trend ascendent – mai lent sau mai accelerat – în fiecare din ultimii 12 ani, chiar şi în perioada crizei economice de acum un deceniu. Pariul salvator pentru Arctic au fost atunci exporturile. În continuare, 83% din producţia celor două fabrici pleacă peste graniţă, către 85 de pieţe din întreaga lume.

Producătorul de electrocasnice Arctic, ce deţine în România două fabrici în judeţul Dâmboviţa – una la Găeşti unde realizează frigidere şi o alta la Ulmi unde se produc maşini de spălat -, a terminat anul trecut cu o cifră de afaceri de 2,52 mld. lei, cel mai mare nivel de până acum.

Faţă de anul anterior businessul a crescut cu aproape 9%, însă faţă de 2008-2009 cifra de afaceri s-a triplat. Doar în ultimii şapte ani grupul turc Arcelik, ce deţine local operaţiunile Arctic, a dublat businssul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO