Companii

Bayer AG, fara bonduri

23.05.2003, 00:00 17

Bayer AG nu planuieste noi emisiuni de bonduri in cursul acestui an, intrucat obiectivele sale financiare vor fi realizate, a anuntat responsabilul financiar al societatii, citat de Reuters.
Intrebat daca Bayer intentioneaza sa emita noi obligatiuni in 2003, directorul financiar Klaus Kuehn a declarat, intr-un interviu acordat cotidianului Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung: „Probabil ca nu. Necesitatile noastre de refinantare pentru 2003 sunt acoperite". Kuehn a mai adaugat ca se asteapta ca agentiile de rating sa stabileasca nivelul de credit al companiei in cursul lunii iunie.
„Am facut multe in 2002 pentru a ne mentine ratingul A. Scaderile de costuri progreseaza mai rapid decat credeam. In general, exista o tendinta de a atribui ratingul in mod conservator dar speram intr-o cotatie stabila", a explicat el.
La sfarsitul lunii ianuarie, Standard & Poor's a reevaluat situatia companiei, considerand ca a trecut de la o evolutie negativa la o evolutie stabila, ca urmare a scaderii potentialelor costuri ale proceselor in care este implicat medicamentul anticolesterol Baycol.
In martie, firma de rating Moody's a mentionat, de asemenea, ingrijorarile in legatura cu procesele Baycol.
Bayer si-a retras medicamentul anticolesterol de pe piata in august 2001 si se confrunta cu circa 8.800 de afaceri judiciare, Baycol fiind considerat responsabil pentru peste o suta de decese.(A.B.)



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO