Companii

Boc îşi numeşte consilierul, Andreea Paul-Vass, în comisia de privatizare a companiei Hidroelectrica

 Boc îşi numeşte consilierul, Andreea Paul-Vass, în comisia de privatizare a companiei Hidroelectrica

Autor: Mediafax

01.02.2012, 14:30 490

Andreea Paul-Vass, consilier pe probleme economice al premierului, a fost numită în postul de membru al comisiei pentru coordonarea procesului de privatizare a companiei Hidroelectrrica, prin decizie a primului-ministru.

Andreea Paul-Vass este consilier de stat în aparatul propriu de lucru al premierului.

Listarea Hidroelectrica a fost decisă de acţionarii companiei, vineri, în AGA, după ce Guvernul a avizat începerea procedurilor de cotare la Bursă a companiei, conform înţelegerii cu Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Autorităţile române au convenit cu FMI ca procedurile de listare a Hidroelectrica să fie încheiate până la sfârşitul lunii octombrie a acestui an, urmând ca în primele două luni să să fie angajată o bancă de investiţii care să pregătească operaţiunea.

Fondul Proprietatea deţine 19,94% din acţiunile Hidroelectrica şi îşi va putea menţine participaţia dacă va subscrie 2,49% din titlurile emise în cadrul majorării de capital. Hidroelectrica are un capital social de 4,474 miliarde lei.

În urmă cu zece zile, directorul general al Transelectrica a fost înlocuit cu Adrian-Victor Vevera, consilier personal al premierului Emil Boc. Numirea sa a fost criticată în presă, care a reclamat lipsa informaţiilor care să indice competenţele acestuia în domeniu, iar după patru zile acesta a demisionat din poziţia de preşedinte al Consilului de Administraţie, dar a rămas membru al Consiliului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO