Companii

„Bucătăriile“ hipermarketurilor, un business de aproape jumătate de miliard de euro

Brutăriile, măcelăriile şi rotiseriile proprii au contribuit cu 10% la businessul total al lanţurilor de hipermarketuri. Foto: Octav Ganea

Brutăriile, măcelăriile şi rotiseriile proprii au contribuit cu 10% la businessul total al lanţurilor de hipermarketuri. Foto: Octav Ganea

Autor: Cristina Roşca

17.11.2014, 00:07 341

Măcelăriile, brutăriile şi rotise­riile proprii ale lanţurilor de hiper­marketuri au reprezentat un business de 417 milioane de euro pentru Kaufland, Auchan, Carrefour, Real şi Cora din 2013. Aceste „bucătării“ proprii au contribuit astfel în medie cu 10% la businessul total al lanţurilor de hipermarketuri.

Lanţurile de hipermarketuri pu­blică în bilanţurile anuale atât cifra de afaceri totală, cât şi businessul defalcat, respectiv producţia vândută şi veni­turile realizate din vânzarea de mărfuri.

„Veniturile din producţie repre­zintă veniturile realizate de lanţurile de magazine din măcelării, brutării, vitrinele cu servire asistată şi rotiseriile din faţa magazinelor“, explică un exe­cutiv de top al unui lanţ de magazine din comerţul modern.

Cei mai mulţi bani din „producţie proprie“, circa 260 mil. euro, îi reali­zează cel mai mare comerciant român, lanţul german de hipermarketuri Kaufland. Kaufland are atât vitrină asistată, cât şi brutărie proprie şi pescărie. Mai mult, în faţa hipermar­keturilor cu preţuri mici sunt prezente mici magazine proprii care vând pui la rotisor, mici sau cartofi prăjiţi.

Astfel, în cazul Kaufland ponderea „bucătăriei proprii“ în totalul busi­nessului se apropie de 16%, fiind în continuă creştere, în timp ce la Auchan a scăzut la sub 2%.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

ponderea producţiei proprii în totalul businessului hipermarketurilor, din 2008 până în 2013 

- detalii despre producţia proprie a Kaufland şi Auchan

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO