Companii

Cum se va dezvolta industria de logistică şi transport? Răspunsul, la ZF Logistică & Transporturi Summit

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Bogdan Alecu

13.03.2014, 00:03 941

Adriana Pălăşan, vicepreşe­din­te al asociaţiei de logistică ARILOG şi managing partner, supply chain management center, şi Radu Dinescu, secretar general al Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România, cea mai mare organi­za­ţie care reuneşte transportatorii de pe piaţa locală, vor fi prezenţi în cadrul pri­mei ediţii a ZF Logistică & Transpor­turi Summit, eveniment ce se va desfăşura în data de 20 martie în Bucureşti.

Cu toate că puterea de cumpărare a românilor se menţine la un nivel scă­zut, producţia şi exporturile cresc pu­ter­nic de la an la an. Dacia şi Ford pro­duc tot mai multe maşini, iar pro­du­cătorii de componente trebuie să ţină pasul atât cu uzinele din România, cât şi cu cele din regiune. Cum va ţine pa­sul industria de logistică şi transpor­turi şi cum vor evolua acestea în lipsa unor autostrăzi la standarde euro­pe­ne?

În contextul în care România a înregistrat o creştere economică de 3,5% anul trecut şi cele mai multe com­panii produc bunuri industriale pentru export, componenta de logistică şi transport participă activ la acest avânt.

Piaţa transporturilor, evaluată la peste 6,5 mld. euro în cazul celor de măr­furi şi aproape două miliarde de euro în cazul pieţei transporturilor de persoane, a fost susţinută inclusiv de către companiile de logistică ce şi-au con­solidat businessul şi au realizat inves­tiţii în noi depozite şi centre logistice.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO