Companii

Diverta, între Eva şi Casino Princess

08.07.2010, 23:48 31

Octavian Radu, proprietarul librăriilor Diverta, aflate îninsolvenţă, pregăteşte o variantă de back-up pentru eventualaînchidere a celui mai mare magazin, Diverta Magheru (fostul magazinEva), prin închirierea a 1.400 metri pătraţi în aceeaşi zonă, înfostul spaţiu al cazinoului Princess, pe care s-a aflat înainterestaurantul Trocadero. Acest restaurant a rămas în istorie ca locde întâlnire înainte de revoluţie al celor care au preluat putereadupă 1989, Isărescu, Dijmărescu, Ciumara, Severin, Rareş.
"Deschiderea în august a librăriei Diverta Academiei ne va asiguraun back-up pentru o eventuală închidere a magazinului de peMagheru. Vom vedea cum vor decurge negocierile pentru reducereachiriilor", a declarat Amalia Buliga, CEO-ul Diverta, care a rulatanul trecut o cifră de afaceri de 30 de milioane de euro.Librăriile Diverta sunt în insolvenţă din mai, după ce au acumulatdatorii de 10 mil. euro. Buliga a mai precizat că investiţia înDiverta Academiei este minimă, având în vedere chiria"acceptabilă". Spre comparaţie, închirierea spaţiului de 1.800 demetri pătraţi de pe Magheru a reprezentat cel mai scump contractdin istoria grupului, care a suportat costuri de 1 mil. euro cugaranţiile legate de închiriere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels