Companii

Enache: Operatorii din turism trebuie să se unească pentru dezvoltarea turismului

Enache: Operatorii din turism trebuie să se unească pentru dezvoltarea turismului

Autor: Mirabela Tiron

25.05.2011, 23:30 80

Operatorii din turism trebuie să se unească şi să comuniceprintr-o voce comună pentru a obţine rezultate mai bune şi a ducela creşterea ponderii turismului în PIB-ul ţării, susţine RaduEnache (desen), proprietarul lanţului hotelier ContinentalHotels, care a fost numit recent la conducerea FederaţieiIndustriei Hoteliere din România (FIHR).

"Este momentul să intervenim sub forma unei organizaţiiputernice, cea a societăţilor hoteliere, agenţiilor de turism şi nunumai, care să grupeze sub o singură umbrelă antreprenoriatul dinindustria ospitalităţii", a subliniat el. FIHR reprezintă înprezent 40 de hoteluri de pe piaţa locală.

Enache a declarat că această federaţie va milita pentruîmbunătăţirea infrastructurii, "nu este normal ca turistul să facămai mult de patru ore pentru a ajunge la Sibiu din Bucureşti", darşi pentru structurarea ofertei turistice în vederea eliminării"canibalizării" în turism. Mai mult, el a susţinut că promovareadestinaţiilor turistice trebuie să devină o problemă naţională şilocală. De asemenea, Enache susţine că turismul se va dezvolta doarprintr-un parteneriat privat-public eficient.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO