Energie

Hidroelectrica nu reuşeşte să vândă nici hidrocentrale, nici energie

Hidroelectrica nu reuşeşte să vândă nici...

Autor: Roxana Petrescu

31.01.2014, 00:06 681
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România în funcţie de capacitatea instalată, a vândut numai 3 mici hidrocentrale din cele 14 pe care le-a scos la o licitaţie organizată în perioada 23-24 ianuarie şi a încasat doar 2,5 milioane de euro din cele 10,4 milioane de euro care ar fi intrat în buzunarele companiei dacă ar fi reuşit să vândă tot ce şi-a propus.
 
„Procesul de vânzare a microhidrocentralelor deţinute de către Hidroelectrica a continuat cu o nouă licitaţie publică cu strigare, care s-a desfăşurat în zilele de 23 şi 24 ianuarie 2014, în cadrul căreia s-au vândut două pachete de active, la o valoare totală de 11,2 milioane de lei (circa 2,5 milioane euro). Pentru pachetul care grupează microhidrocentralele Capra 2 şi Capra 3, jud. Neamţ, ofertantul câştigător este firma ThreePharm SRL din Târgu Mureş, iar pentru MHC Barnar, jud. Suceava, ofertantul câşti­gă­tor este firma italiană Idro­e­nergia“, au spus reprezentanţii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro