Energie

CE Hunedoara, pe mâna unui administrator care abia face cunoştinţă cu energia. Salariile mărite pentru voturi şi lipsa oricărei restructurări riscă să şteargă 6.700 de joburi din economie: „Nu ieşim la liman în actuala structură“

CE Hunedoara, pe mâna unui administrator care abia face...

Autor: Roxana Petrescu

08.01.2016, 13:00 772

Numirea în funcţia de administrator judiciar al Complexului Energetic Hunedoara a companiei GMC a luat prin surprindere Ministerul Energiei, consiliul de administraţie, conducerea executivă a producătorului de energie şi chiar pe reprezentanţii casei de insolvenţă. Sprâncenele ridicate nu vor rezolva însă al doilea mare dosar de insolvenţă din energia românească, la mijloc fiind o companie cu 6.700 de angajaţi de care depind alte 20.000 de joburi, care are o pondere de 5% în producţia de energie locală, fiind singura care mai transformă în electricitate huila din Valea Jiului.

„În insolvenţă, consiliul de administraţie se dizolvă. Şi eu când am auzit de­nu­mirea adminis­tratorului ju­diciar, am făcut ochii mari şi m-am uitat în stânga şi în dreapta. Nu ştiu ce experienţă are o astfel de com­panie, dar este o dezamăgire pentru mine“, spune Aurelian Ghim­pău, pre­şedintele consiliului de ad­minis­traţie al Complexului Energetic Hune­doara.

Ieri, Tribunalul Hunedoara a dispus intrarea în insolvenţă a com­paniei, numind în funcţia de adminis­trator judiciar casa de insolvenţă GMC din Craiova. Propunerea statului pentru acest caz a fost Euro Insol, com­pania controlată de avocatul Re­mus Borza, cel care gestionează do­­sarul insolvenţei Hidroelectrica. Borza nu a putut fi contactat pentru co­men­tarii pe această temă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO