Energie

Încă un gigant se prăbuşeşte pe bursă: Acţiunile Siemens Energy sunt în cădere liberă, pierzând peste 30% pe bursa din Frankfurt. Din luna iunie, compania germană a pierdut 70% din capitalizare

Încă un gigant se prăbuşeşte pe bursă: Acţiunile...

Autor: Ştefan Stan

26.10.2023, 13:06 5195

Acţiunile Siemens Energy au scăzut cu peste 30% după ce grupul a declarat că poartă discuţii cu băncile şi cu guvernul german pentru a-şi consolida bilanţul, scrie FT. 

Acţiunile grupului listate pe Dax au scăzut joi, la începutul şedinţei de tranzacţionare, confirmând informaţiile apărute în presa germană.

Într-un anunţ către bursă, compania a precizat că "evaluează diverse măsuri de consolidare a bilanţului Siemens Energy şi poartă discuţii preliminare cu diferite părţi interesate, inclusiv parteneri bancari şi guvernul german, pentru a asigura accesul la un volum tot mai mare de garanţii necesare pentru a facilita creşterea puternică anticipată".

Siemens a adăugat că "creşterea puternică a numărului de comenzi, în special în fostele domenii de activitate gaz şi energie, duce la o nevoie tot mai mare de garanţii pentru proiecte pe termen lung".

Această decizie vine după ce, în august, compania a avertizat investitorii că se aşteaptă să înregistreze pierderi de 4,5 miliarde de euro în acest an, din cauza problemelor de la producătorul său de turbine eoliene Siemens Gamesa, care a fost afectat de provocări tehnice şi de presiunile inflaţioniste.

Acţiunile au scăzut cu aproape 70% din iunie, când a dezvăluit provocările tot mai mari din sectorul eolian, în ceea ce directorul executiv Christian Bruch a descris drept un moment "amar".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO