Energie

Noul CEO Electrica: Ne uităm în zona de tehnologie şi la piaţa de gaze. Sunt opţiuni pe masă

Dan Cătălin Stancu

Dan Cătălin Stancu

Autor: Roxana Petrescu

13.12.2016, 00:07 1596

Dan Cătălin Stancu, 53 de ani, noul director general al grupului Electrica, spune că prioritatea până la fi­­nalul anului este com­ple­­tarea echi­pei de ma­nage­­ment şi întărirea eşa­lo­nu­­lui doi de con­du­cere, pe ter­men me­­­diu pia­ţa gazelor şi zo­na de noi teh­­no­logii din do­me­niul energetic fiind pa­şii lo­­gici de dezvoltare.

Stancu este acum la vârful unei entităţi cu 3,6 mi­lioa­ne de cli­enţi, un business de 1,2 mld. euro, şi, mai im­portant, cu peste 600 mil. euro în conturi, bani cash din listarea din 2014.

Puţine companii au confortul unei astfel de poziţii financiare, prin­cipala misiune a lui Stancu fiind de a găsi un mod astfel încât să pună aceşti bani la lucru în contextul în care man­datul predece­so­­ri­lor săi s-a ca­racte­rizat prin­­tr-o lip­să de crea­tivitate la ca­pi­to­lul idei de dez­voltare.

„Clar ne uităm în zo­na de tehno­lo­gie, dar şi la industriile adia­cen­te, cum este gazul. Sunt opţiuni pe ma­să“, spune Stancu, aflat în funcţia de di­rector general al Elec­­trica de la fi­na­lul lunii octombrie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO