Companii

Francezii de la Euralis au recrutat manageri zonali de la Sofiproteol şi de la rivalii KWS

Francezii de la Euralis au recrutat manageri zonali de la...

Autor: Gabriel Razi

22.01.2014, 19:12 359

Producătorul de seminţe certificate pentru agricultură Euralis, cu afaceri pe piaţa locală de 6 milioane de euro anul trecut, i-a recrutat în poziţia de manager zonal pe Bogdan Lăpuşte, Cosmin Maior şi pe Bogdan Costea. Ei au ocupat în prealabil poziţii în cadrul companiei franceze Sofiproteol, a producătorului de seminţe rival KWS şi respectiv al distribuitorului de utilaje Genco’93.

Bogdan Lăpuşte a fost în ultimii trei ani trader în cadrul grupului francez Sofiproteol, prezent local prin procesatorul de uleiuri vegetale Expur. El a mai ocupat poziţii şi în cadrul companiilor americane Smithfield şi Bunge.

Înainte de a veni la Euralis, Cosmin Maior a fost reprezentant de vânzări al producătorului de seminţe german KWS, iar Bogdan Costea a lucrat timp de opt ani în cadrul distribuitorului de utilaje pentru construcţii Genco’93. Euralis, care face afaceri locale cu o echipă de 50 de angajaţi, se luptă cu giganţii americani Monsanto şi Pioneer, dar şi cu Limagrain sau Caussade Semences.

Agricultura a fost anul trecut o piaţă de 18,5 miliarde de euro, în creştere cu 28% faţă de anul 2012. Piaţa seminţelor pentru agricultură este o miză enormă pentru producători în condiţiile în care fermierii locali însămânţează cea mai mare suprafaţă cu porumb din UE.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.01.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO