Companii

Hidroelectrica se extinde în regiune şi deschide birouri în Budapesta şi Belgrad

Hidroelectrica se extinde în regiune şi deschide...

Autor: Roxana Petrescu

07.08.2014, 13:11 623

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, intrat în insolvenţă la începutul acestui an, face primii paşi în afara graniţelor prin decizia de a deschide anul acesta două reprezentanţe, una în Budapesta şi una în Belgrad, prima urmând să fie deschisă în Capitala Ungariei.

“Scopul este de a face comerţ cu energie în aceste pieţe. Reprezentanţa din Budapesta va fi deschisă în septembrie”, a declarat Remus Borza, avocatul care controlează compania Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica. 

Hidroelectrica a terminat primul semestru din 2014 cu un profit brut de 509 milioane de lei (115,6 milioane de euro), nivel record pentru companie, deşi veniturile au scăzut cu aproape 7% din cauza contextului de piaţă nefavorabil. Compania ar trebui să iasă din insolvenţă până la finalul acestui an, planul statului fiind de a o aduce pe bursă în 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO