Companii

Importatorul şi distribuitorul de cosmetice Sarantis, la un pas de 500 mil. lei afaceri în România după o creştere de 14% în 2022. România e a treia piaţă ca importanţă.

Importatorul şi distribuitorul de cosmetice Sarantis, la...

Autor: Cristina Roşca

28.04.2023, 17:00 213

Piaţa locală contribuie cu 15,5% la totalul businessului grupului elen ce are prezenţă în mai multe ţări, în special în Europa Centrală şi de Est, dar nu numai

Producătorul şi dis­tribuitorul de cos­me­tice şi alte bunuri de larg consum Sarantis, de­ţinut de grupul cu ace­laşi nume din Grecia, şi-a majorat afacerile din România anul trecut cu 14,3%, până la 463,5 milioane de lei, într-un an cu inflaţie record. La nivel general, inflaţia a fost de peste 16% în România anul trecut, însă pe segmentul produselor cos­me­tice şi al celor de în­gri­jire a locuinţei, rit­mul de creştere a pre­ţurilor a fost mai lent.

Spre exemplu, la ar­ticole de igienă şi cos­metice scumpirile au fost în medie de 11,65%, conform INS, semn că în cazul Sarantis a existat şi o creştere în volum a vânzărilor, nu doar una susţinută exclusiv de ascen­siunea preţurilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO