Companii

Imprimeria Naţională semnează un contract de 1,4 mil. euro pentru servicii de pază

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Andrei Cîrchelan

18.12.2013, 19:57 533

Compania Imprimeria Naţională, cu afaceri de 327 milioane de lei în 2012, a semnat cu firma de securitate privată Secorseze Security International un contract-cadru pentru servicii de pază, în valoare de 6,4 milioane de lei (1,4 milioane de euro), pe o perioadă de patru ani, potrivit informaţiilor publicate de compania de stat în sistemul electronic de achiziţii publice (SEAP).

Licitaţia deschisă organizată de Imprimeria Naţională a avut ca obiect „achiziţia serviciilor de pază, control acces, monitorizare şi servicii PSI (stingerea incendiilor – n. red.) prin încheierea unui acord-cadru pentru o perioadă de 48 luni; se vor încheia în funcţie de necesităţi maximum 4 contracte subsecvente“, potrivit informaţiilor publicate în anunţul de atribuire.

Valoarea contractului cadru a fost estimată iniţial la 6,43 milioane de lei, iar oferta câştigătoare a fost de 6,42 mi­lioane de lei.

În licitaţie au fost depuse în total două oferte, însă una dintre ele a fost considerată inadmisibilă.

Scorseze International Security, companie deţinută de Mursez Lucian Nicolae şi Bageac Mircea Florentin, a înregistrat afaceri de 83,5 milioane de lei în 2012, în creştere cu 12% faţă de anul anterior.

Profitul net realizat de companie în perioada analizată a fost de 6,4 milioane de euro, aproape dublu faţă de câştigurile anului anterior, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.12.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO