Companii

Mariana Gheorghe, OMV Petrom: Următorii ani vor fi dificili; energia ar putea ajuta economia prin investiţii masive

Gheorghe: Următorii ani vor fi dificili; energia ar putea ajuta economia prin investiţii masive

Autor: Carol Dan

07.10.2012, 12:15 425

"Europa va trece printr-o perioadă dificilă în următorii ani, deci şi noi, ca parte din Europa, vom avea parte de momente dificile, dar în general o ţară nu-şi apreciază momentele numai după importul de circumstanţe economice sau sociale, a declarat Gheorghe la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de Pro TV.

Economistul-şef al FMI, Olivier Blanchard, a declarat miercuri că economia mondială va avea nevoie de cel puţin 10 ani pentru a ieşi din criza financiară declanşată în 2008.

"Depinde foarte mult de capacitatea noastră de a gestiona aceste momente dificile. Eu cred că există potenţial şi sectorul energetic are această vocaţie de a ajuta la revigorarea economiei româneşti printr-un volum de investiţii foarte ridicat", a mai spus Gheorghe.

Oficialul FMI a afirmat că Germania va trebui să accepte o inflaţie mai ridicată, o întărire a puterii reale de cumpărare a populaţiei, ca parte a soluţiei la problema Europei. Chiar dacă atenţia este concentrată asupra Europei, Statele Unite au, de asemenea, probleme fiscale pe care trebuie să le rezolve, a mai spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO