Companii

MedLife a investit peste 2 mil. euro în robotul da Vinci X instalat în Spitalul MedLife Polisano din Sibiu

MedLife a investit peste 2 mil. euro în robotul da Vinci...

Autor: Cristina Bellu

10.01.2024, 13:44 131

Grupul MedLife, cel mai mare ope­rator privat de sănătate, a investit peste 2 mil. euro în achizitionarea robotului da Vinci X din cadrul Spitalului MedLife Polisano din Sibiu, al treilea robot de acest gen deţinut de companie .

„Odata cu achizitionarea celui de al treilea robot da Vinci, continuam sa aducem avantajele chirurgiei robotice mai aproape de pacientii nostri si in zona centrala a tarii”, spune Nicolae Marcu, Director de Sanatate si Operatiuni MedLife Group.

Potrivit acestuia, echipa Spitalului MedLife Polisano care va utiliza noul sistem da Vinci X este formata din 11 medici, care vor putea efectua interventii complexe, acoperind mai multe specialitati: chirurgie generala, chirurgie oncologica, chirurgie ginecologica si chirurgie urologica.

„Adoptarea acestei tehnologii chirurgicale avansate va amplifica capacitatea MedLife Polisano de a oferi servicii medicale unui numar crescut de pacienti, facilitand in acelasi timp realizarea de proceduri chirurgicale complexe cu o acuratete si eficienta superioara", precizeaza Evangelos Kalamakis, Managing Director, Sofmedica, compania care a furnizat sistemul da Vinci ope­ratorului MedLife.

In prezent, MedLife deţine 17 unitati spitalicesti in portofoliu, si continua actiunile de consolidare pe aceasta divizie, avand in plan, in perioada urmatoare, deschiderea noului spital Nord-Provita in Bucuresti, a spitalului MedLife Medici’s in Timisoara si a unui spital de nisa in Craiova.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO