Companii

Medran pleaca de la P&G. Vine Marinidis din Ucraina

Medran pleaca de la P&G. Vine Marinidis din Ucraina

Jose Medran

02.07.2009, 00:00 33

Francezul Jose Medran, care conduce operatiunile locale ale P&G din 2005, va fi inlocuit din aceasta luna de catre fostul director general al subsidiarei din Ucraina a companiei americane, Sotirios Marinidis. Medran este la finalul mandatului sau de vicepresedinte si director general al P&G Romania, cel mai mare jucator pe piata bunurilor de larg consum nealimentare. El va ocupa din luna iulie pozitia de vicepresedinte al diviziei "Oral Care & Personal Health Care" pe Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si Africa, tot in P&G.

Medran a crescut afacerile companiei americane in Romania de la 215 mil. euro la 315 mil. euro in perioada mandatului sau de director general. In ultimii ani, el a fost ambasadorul Romaniei in cadrul companiei Procter& Gamble, reusind sa obtina aprobarea boardului pentru doua proiecte mari de investitii, o fabrica noua la Urlati (Prahova) de 100 de milioane de dolari si un centru regional de servicii cu 150 de angajati la Bucuresti.
Producatorul a demarat la Urlati la inceputul acestui an constructia unei fabrici de sampoane si alte produse de ingrijire a parului, prima faza a proiectului urmand sa fie finalizata in 2010, prin investitii de 50 mil. dolari.
Printre proiectele pe care Medran le-a coordonat ca director general al subsidiarei din Romania se numara si integrarea diviziei Gillette, preluata in 2005 printr-o tranzactie realizata la nivel international.
 
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO