Companii

Porumboiu îşi ia înapoi afacerile din agrobusiness?

Adrian Porumboiu a intrat în lumea afacerilor în 1999 şi ulterior a devenit finanţator al echipei de fotbal din Vaslui.

Adrian Porumboiu a intrat în lumea afacerilor în 1999 şi ulterior a devenit finanţator al echipei de fotbal din Vaslui.

Autor: Florentina Niţu

04.04.2022, 11:00 4899

♦ Mopan Suceava se află la un mic pas de 100 mil. lei, după ce anul trecut a înregistrat o creştere de peste 13% ♦ Mopan Suceava este controlată majoritar de Octavian Porumboiu, fiul lui Adrian Porumboiu, care a construit unul din marile grupuri din agricultură.

Compania de morărit şi panifica­ţie Mopan Suceava, cu capital majo­ri­tar autohton, a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 97,7 milioane de lei, în creştere cu peste 13% faţă de anul precedent, potrivit Confidas, plat­for­mă de analiză financiară a com­pa­niilor. Acesta este cel mai mare nivel al businessului până în prezent, iar pro­fitul net s-a dublat, până la 12,5 mil. lei.

Mopan Su­cea­va are acum aproa­pe 700 de angajaţi are 9 fa­brici de pâi­ne în ţară, o fabrică de biscuiţi – na­po­li­tane, iar în 2021 a început construc­ţia unei noi fabrici de produse de pati­serie cu cofinanţare din fonduri europene de peste 2 mil. lei, două pati­serii şi o re­ţea de 80 de magazine proprii, se ara­tă pe site-ul companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO