Retail&Agrobusiness

Divizia de agribusiness a Agricover a încheiat anul 2016 cu afaceri de peste 253 mil. euro, în scădere cu 4% faţă de 2015. Anul acesta Agricover şi-a bugetat investiţii 4,2 mil. euro

Divizia de agribusiness a Agricover a încheiat anul 2016...

Autor: Roana Rotaru

03.04.2017, 11:12 249

Divizia de agribusiness a Agricover, cu activităţi în distribuţia de materii prime agricole, comerţul cu cereale, precum şi abatorizarea şi procesarea cărnii de porc, a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 1,14 mld. lei (253,4 mil. euro), în scădere cu 4% faţă de anul precedent, înregistrând un profit brut de 12,2 mil. lei (2.7 mil. euro), potrivit reprezentanţilor companiei.

„Anul 2016 a reprezentat o nouă etapă de eficientizare a operaţiunilor de Agri-Business, ceea ce a condus la o creştere a profitabilităţii. Ne-am asumat angajamentul de a susţine dezvoltarea fermierilor parteneri, iar pentru aceasta continuăm să ne concentram pe găsirea de noi soluţii de reducere a costurilor de producţie la hectar.” a declarat Daniel Florescu, directorul general al diviziei de agribusiness al Agricover.

Agricover a înregistrat o creştere cu 8% a activităţii de distribuţie inputuri, în timp ce volumul de cereale şi oleaginoase tranzacţionate s-a redus cu 27%, potrivit reprezentanţilor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO