Retail&Agrobusiness

Premierul Marcel Ciolacu anunţă: Schema de plafonare a preţurilor la alimentele de bază, prelungită, iar lista alimentelor va fi extinsă

Premierul Marcel Ciolacu anunţă: Schema de plafonare a...

Autor: Gabriel Pecheanu

12.10.2023, 15:40 49

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut joi, la începutul şedinţei de Guvern, ministrului Agriculturii, Florin Barbu, ca săptămâna viitoare să vină cu o propunere despre modalitatea de prelungire a schemei de plafonare a preţurilor la alimentele de bază, simultan cu extinderea listei de produse.

„Pentru că ieri am participat la lansarea unei campanii numită <Cumpără Româneşte!>, vreau să îi fac a solicitare dlui ministru al Agriculturii, Florin Barbu. Aş dori ca săptămâna viitoare să vină cu o propunere despre modalitatea de prelungire a schemei de plafonare a preţurilor la alimentele de bază, simultan cu extinderea listei de produse”, spune Marcel Ciolacu.

Premierul arată că la aceste sortimente de bază, peste 90% sunt produse româneşti.

„Cred că este o decizie legitimă, aşteptată de populaţie şi una care va susţine producătorii români”, adaugă Ciolacu.

El aminteşte şi că inflaţia pe luna septembrie a scăzut la 8,8%.

„Asta arată că măsurile de plafonare a preţurilor la alimentele de bază produc efectele dorite! Sunt convins că direcţia aceasta va continua şi vom avea la finalul anului o inflaţie între 7 şi 8 la sută, aşa cum am promis”, încheie Ciolacu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO