Companii

Retailerul de mobilă şi decoraţiuni interioare KA International mai deschide două magazine anul acesta

Autor: Ioana David

01.02.2012, 17:06 180

Retailerul mobilier şi decoraţiuni interioare KA International are în vedere deschiderea a două magazine anul acesta în urma unor investiţii de 0,3 mil. euro şi şi-a bugetat creşterea cu 9% a vânzărilor în fiecare showroom pe care îl operează.

"Prognozele noastre legate de piaţa decoraţiunilor, mobilier, ţesături, tapet, covoare, iluminat, pentru anul 2012, nu sunt optimiste. Mai ales ca urmare a estimarilor prudente cu privire la economiei României şi a economiilor ţărilor europene. Credem că piaţa va scădea cu 10- 12% în 2012', a spus Andreea Dragne, directorul general al companiei.

Dragne a mai spus că ia în calcul dispariţia unora dintre jucătorii din piaţa decoraţiunilor, dar şi restrângerea activităţii altora.

În 2011 cifra de afaceri a companiei a scăzut cu 5,3%, până la 0,85 mil. euro, însă scăderea a fost mai mare în special pe produsele HoReCa (hoteluri, restaurante). Tapetul, ţesăturile, elementele de iluminat au avut o creştere de 3% faţă de 2010.

KA International este o franciză şi operează locaţii în Bucureşti şi Iaşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO