Companii

Romtelecom va ataca in instanta decizia ANSPDCP de amendare cu 5.000 de lei a operatorului

10.05.2010, 17:11 40

Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa de pe piatalocala, va contasta in instanta decizia Autoritatii Nationale deSupraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP)de amendare cu 5.000 de lei a operatorului, au declarat pentru ZFreprezentantii companiei.

"Nu suntem de acord cu interpretarea data de Autoritate in acestcaz si am hotarat deja contestarea in instanta a procesului verbalde sanctionare a companiei, urmand ca instanta de judecata sadecida", au declarat acestia.

ANSPDCP a amendat Romtelecom cu 5.000 de lei pentru utilizareadatelor clientilor companiei fara consimtamantul acestora inacordul cu Astra pentru oferirea unei polite cadou de asigurare alocuintelor. "S.C. Romtelecom S.A. a fost sanctionata cu amenda incuantum de 3.000 lei pentru prelucrare nelegala a datelor, intrucata utilizat datele fara consimtamantul expres si neechivoc alabonatilor, in temeiul art. 32 coroborat cu art. 5 din Legea nr.677/2001. De asemenea, S.C. Romtelecom S.A. a fost sanctionata cuamenda in cuantum de 2.000 lei pentru prelucrare nelegala adatelor, intrucat a utilizat datele abonatilor in alt scop decatpentru furnizare de servicii telefonice, in temeiul art. 32coroborat cu art. 4 din Legea nr. 677/2001", au declaratreprezentantii institutiei. Potrivit acordului dintre Astra siRomtelecom, un milion de clienti ai operatorului trebuiau saprimeasca impreuna cu factura o asigurare de locuinta, gratuita inprimele trei luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO