Companii

Rusii au dublat afacerile la CS Resita

30.11.2005, 19:53 17

Combinatul Siderurgic Resita (CSR), aflat in proprietatea grupului rus TMK, unul dintre cei mai mari producatori de tevi la nivel mondial, a raportat in primele noua luni ale acestui an o crestere cu 125% a cifrei de afaceri, comparativ cu perioada similara a lui 2004.

Vanzarile CSR s-au ridicat in primele trei trimestre la 63 mil. euro (228 de milioane de lei), cresterea datorandu-se, in primul rand livrarilor mai mari catre Artom Slatina si Mittal Steel Iasi, principalii clienti ai combinatului. In aceste conditii, CSR a obtinut un profit net de 0,72 mil. euro (2,6 mil. lei), fata de pierderi ce s-au ridicat la 9,6 mil. euro in primele noua luni ale lui 2004.

Reprezentantii companiei nu au putut fi contactati pentru a oferi mai multe informatii pe marginea acestor rezultate.

Grupul rus TMK controleaza CSR prin intermediul firmei germane Sinara Handel, care detine 75,77% din actiuni. TMK a preluat pachetul majoritar de 74% din actiunile combinatului in februarie 2004 pentru suma simbolica de 1 euro, in cadrul unei tranzactii in care vanzatorul a fost AVAS. Ulterior, TMK a realizat o majorare de capital in valoare de 8 mil. euro, majorandu-si astfel participatia in cadrul companiei.

Combinatul Siderurgic Resita a mai fost privatizat o data in 2000, dar vanzarea catre firma americana Noble Ventures a esuat.

Actiunile CSR sunt listate pe Bursa Electronica RASDAQ, unde s-au tranzactionat in ultima sedinta in jurul pretului de 0,225 lei/actiune. Capitalizarea bursiera a companiei este de peste 8 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO