Companii

Topul tranzacţiilor cu birouri: 20 de companii au închiriat 74.000 mp în semestrul întâi

Floreasca Business Park. Foto: Silviu Matei

Floreasca Business Park. Foto: Silviu Matei

Autor: Cristi Moga

11.07.2014, 00:07 870

Cele mai mari 20 de tranzacţii cu birouri din Bucureşti semnate în prima jumătate a acestui an au vizat închirierea unor spaţii cu o suprafaţă cumulată de circa 74.000 de metri pătraţi, echivalentul a 3,5% din stocul de 2,1 milioane de metri pătraţi al Capitalei, potrivit unei analize a ZF.

Piaţa a fost susţinută şi în acest an de sectorul IT&C, astfel că cele mai mari tranzacţii au fost semnate de com­paniile Vodafone, Orange, Enda­va şi Ericsson, care au decis fie să îşi schimbe sediul în clădiri noi, cu specificaţii tehnice mai bune, fie să îşi extindă sediile actuale ca urmare a recrutării unor noi angajaţi.

Zona Barbu Văcărescu - Floreas­ca în care au fost realizate sau sunt în derulare investiţii de circa un miliard de euro a devenit principala ţintă a companiilor din Bucureşti pentru sta­bi­lirea sediului, tranzacţii impor­tan­te fiind semnate atât în clădirile finali­za­te, precum Sky Tower, Floreasca Park sau Floreasca Business Park, cât şi în cele aflate în construcţie, precum Bucharest One sau Green Court .

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO