Companii

Ţuca Zbârcea&Asociaţii şi Freshfields reprezintă AVAS într-un nou arbitraj internaţional

Autor: Emil Popescu

21.06.2011, 00:01 71

AVAS a selectat consorţiul format din firmele de avocatură ŢucaZbârcea&Asociaţii şi Freshfields Bruckhaus Deringer pentru areprezenta România la arbitrajul internaţional înregistrat la ICSIDprin care doi oameni de afaceri turci acuză statul că a încălcatcontractul de privatizare a IMUM Medgidia. Consorţiul a fostdesemnat câştigător ca urmare a unei proceduri de selecţie deoferte organizată de Autoritatea pentru Valorificarea ActivelorStatului (AVAS), informează Ţuca Zbârcea&Asociaţii.

Cererea în dosarul arbitral a fost înregistrată la CentrulInternaţional de Reglementare a Diferendelor privind Investiţiile(ICSID) de la Washington în noiembrie 2010, fiind formulată deoamenii de afaceri turci Ömer Dede şi Serdar Elhüseyni, în legăturăcu o pretinsă nerespectare de către autorităţile române acontractului de privatizare a producătorului de utilaje agricole şide transport IMUM Medgidia.

În funcţie de calendarul procedural, durata procesului poateajunge la patru-cinci ani. Echipa de avocaţi a Ţuca Zbârcea &Asociaţii va apăra pentru a patra oară interesele României în faţaICSID. Bugetul AVAS a fost suplimentat de Guvern, în luna mai, cu21,2 milioane lei, pentru reprezentarea României la ICSID, dar şipentru acţiunile judiciare prin care se solicită instanţeieşalonarea la plată a titlurilor executorii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO