Companii

Un grup din Malta a cumpărat hipermarketul PIC din Oradea şi îl transformă în proiect logistic

Un grup din Malta a cumpărat hipermarketul PIC din...

Autor: Cristi Moga

16.01.2014, 19:05 346

PwC România, lichidatorul judiciar al firmei PIC SA, intrată în insolvenţă în 2009 şi în faliment trei ani mai târziu, a găsit cum­pă­ră­tor pentru hipermarketul pe care firma omului de afaceri Cornel Penescu îl deţinea în Ora­dea, respectiv o clădire cu o suprafaţă de aproape 17.000 mp.

Spaţiul a fost preluat de firma Western Lo­gis­tics, afiliată grupului maltez Alf Mizzi & sons Ltd, care intenţionează să transforme clă­direa într-un proiect logistic sau industrial.

„Tranzacţia s-a realizat în contextul unei pieţe imobiliare cu o lichiditate scăzută, îndeo­sebi pentru activele a căror valoare se ridică la câteva milioane de euro. Cum­pă­ră­to­rul a fost găsit prin intermediul reţelei globale a PwC“, a declarat Cristian Răvăşilă, senior ma­nager, liderul echipei de servicii de restructurare a afacerii în cadrul PwC România.

În portofoliul PIC se mai află patru hiper­mar­keturi, la Piteşti, Brăila, Craiova şi Că­lă­raşi, pe care de asemenea PwC încearcă să le vândă de mai mulţi ani. Spaţiile din Piteşti şi Craio­va au fost închiriate către firma Succes Nic Com a omului de afaceri gorjean Nicolae Sarcină, care intenţiona să cumpere patru dintre magazine, dar ulterior această tranz­ac­ţie a intrat în impas.

Reprezentanţii PwC mai spun că în scurt timp fostul hipermarket PIC de la Oradea va fi recon­vertit într-un spaţiu logistic, iar noul pro­prietar a început deja demersurile de com­par­ti­mentare şi închiriere pentru companii inte­re­sate de producţie industrială, stocare şi distri­buţie, logistică, dar şi pentru spaţii de birouri.

PIC a intrat în insolvenţă având datorii de circa 80 mil. euro către bănci şi furnizori, pe lista de creditori regăsindu-se bănci precum Erste, BRD sau Banca Transil­vania, iar activele importante – cele cinci hipermarketuri şi un teren de lângă Ploieşti – erau evaluate la ceva mai mult de 20 mil. euro.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.01.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO