Companii

Un producător de mobilă din Timişoara angajează 400 de oameni

Un producător de mobilă din Timişoara angajează 400...

Autor: Ioana David

01.05.2013, 18:50 11723
Producătorul de mobilă Rus Savitar din Timişoara, deţinut de familia Rusu, va angaja aproximativ 400 de oameni anul acesta, odată cu finalizarea unui proiect de extindere de 6 milioane de euro început în 2012.
 
„La finalul acestei investiţii, vom avea mai multă libertate la partea de export. Fabrica de tapiţerie (care funcţiona deja – n. red.) era prea mică, iar multe dintre operaţiuni le derulam în altă parte, ceea ce implica costuri ridicate. Acum vom putea scădea costurile. Sunt comenzi la extern“, a spus Cristian Rusu, administra­to­rul grupului Rus Savitar – Casa Rusu.
 
 
Au recrutat şi anul trecut
 
Rus Savitar continuă recrutările după ce şi în 2012 a avut nevoie de aproxi­ma­tiv 100 de oameni tot pentru extindere. Jumătate dintre ei au fost recrutaţi pentru proiectul ce se finalizează în acest an, iar diferenţa pentru o fabrică de mobilă la comandă, care funcţionează deja de nouă luni.
 
Rus Savitar, care a rămas o afacere de familie, a fost fondată în 1994, iar de la im­portator s-a extins trep­tat la producţie şi cel mai recent la reţea de magazine. Potrivit re­vistei Business Magazin, Cristian Rusu a preluat conducerea companiei în 2000, pe vremea când firma avea patru angajaţi. Acum, numărul angaja­ţi­lor este de peste 900, iar investiţiile totale au tre­cut de 20 mil. euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO