Oana şi Adrian Ciurea au pus bazele brandului Băcănia cu Dichis în 2014, după ce au simţit nevoia unui stil de viaţă sănătos, iar în Roman, oraşul de unde provin, nu existau magazine cu produse bio şi erau nevoiţi să meargă mereu în Capitală sau în alte oraşe. Astfel, s-au gândit să aducă produsele sănătoase la ei acasă, iar în prezent au reunit pe rafturile băcăniei peste 60 de producători români şi câţiva producători străini.
„Eram însărcinată cu primul copil şi ne-a venit ideea să facem o afacere. Începuserăm să ne schimbăm stilul de viaţă, soţul meu era vegetarian. Mergeam mereu la Bucureşti şi ne-am gândit că ideal ar fi să aducem noi produse aici. Am început cu 4.500 de euro, bani de la nuntă, şi am mai împrumutat 500 de euro de la naşii noştri“, povesteşte Oana Ciurea, cofondatoarea brandului Băcănia cu Dichis.