Companii

Vânzările de ciment ale Holcim au încetinit creşterea în T3

Autor: Andreea Mioara Neferu

10.11.2011, 00:00 81

Holcim România, unul dintre cei mai mari producători de ciment de pe piaţa locală, şi-a temperat avansul vânzărilor de ciment şi clincher în al treilea trimestru, anunţând că în primele nouă luni acestea au crescut cu 6,7% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În primul semestru Holcim România înregistrase un avans de 10,2% al vânzărilor în volum.

"În Europa de Est şi de Sud-Est sectorul construcţiilor a stagnat. Câteva proiecte de infrastuctură au avut un impact pozitiv asupra cererii, astfel că majoritatea companiilor din grup şi-au majorat livrările de ciment. Cea mai puternică creştere a vânzărilor în volum a fost obţinută în România şi Slovacia", se arată într-un raport al grupului elveţian.

Preţul cimentului pe piaţa locală a înregistrat o scădere de 1,9% în acelaşi interval, potrivit unui raport publicat astăzi de Holcim. Holcim România, principala companie prin care grupul elveţian este prezent pe piaţa locală, a încheiat anul 2010 cu afaceri de 196,4 mil. euro, în timp ce profitul net s-a ridicat la 7,9 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO