Eveniment

Alan Rickman, unul dintre cei mai mari actori de la Hollywood, s-a stins din viaţă la 69 de ani

Alan Rickman, unul dintre cei mai mari actori de la...
14.01.2016, 14:55 8707

Actorul britanic Alan Rickman, cunoscut pentru filme precum Harry Potter, Greu de Ucis sau Robin Hood, a murit la 69 de ani. Starul de cinema suferea de cancer, potrivit familiei, transmite BBC. 

"Actorul şi regizorul Alan Rickman a murit din cauza unui cancer la vârsta de 69 de ani. A murit înconjurat de familie şi de prieteni", se afirmă în declaraţia oficială dată publicităţii de familia artistului.

Alan Rickman a devenit unul dintre cei mai îndrăgiţi actori britanici, graţie vocii sale inconfundabile şi, mai ales, felului în care a interpretat câteva personaje memorabile, precum profesorul Snape din franciza "Harry Potter" şi Hans Gruber în filmul de acţiune "Die Hard".

Starul britanic a câştigat un premiu BAFTA în 1992, cu rolul şerifului din Nottingham din filmul "Robin Hood: Prince of Thieves". În acel an, Alan Rickman a fost nominalizat la BAFTA şi cu rolul din filmul "Truly Madly Deeply".

Printre celelalte roluri care au contribuit la cimentarea statutului său de vedetă a cinematografiei britanice se află cele interpretate în filmele "Raţiune şi simţire/ Sense and Sensibility" (1995) şi "Michael Collins" (1996), care i-au adus alte două nominalizări la premiile BAFTA.

În 1996, a câştigat un premiu Primetime Emmy pentru evoluţia sa din miniseria TV "Rasputin". Pentru acelaşi rol, actorul britanic a fost recompensat şi cu Globul de Aur, în anul următor.

S-a remarcat apoi şi în comedia romantică "Pur şi simplu dragoste/ Love Actually", dar a impresionat şi în numeroase spectacole de teatru.

"Actorii sunt agenţi ai schimbării. Un film, un spectacol de teatru, o compoziţie muzicală sau o carte pot face diferenţa. Pot schimba lumea", obişnuia să spună starul britanic, potrivit site-ului cotidianului The Guardian.

Actorul britanic a strâns în urma filmelor sale o avere de 16 milioane de dolari. În urma sa rămâne soţia sa, Rima Horton, pe care a întâlnit-o la vârsta de 18 ani. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO