Eveniment

Angola a învins România, scor 23-19, în turneul de handbal feminin de la Rio

Angola a învins România, scor 23-19, în turneul de...

Autor: Iulian Coşuleţu

07.08.2016, 03:14 94

Naţionala României a început meciul ezitant şi a fost condusă cu 3-0. Mai mult, handbalistele antrenate de Tomas Ryde au marcat primul gol tocmai în minutul 11, prin Cristina Neagu, din aruncare de la 7 metri. Au urmat câteva momente bune din partea României, care a restabilit egalitate, 6-6, însă jocul ineficient pe faza de atac, le-a permis afrcancelor să preia din nou conducerea, scor 9-6, moment în care seleţionerul Ryde a solicitat time-out.

România a continuat să nu găsească soluţii în atac şi doar cele 9 parade ale Paulei Ungureanu au făcut ca naţionala care a terminat pe locul trei la ultimul Campionat Mondial să fie condusă la pauză doar cu doar goluri, 11-9, de o echipă adversă mult mai dinamică în jocul ofensiv.

Debutul reprizei a doua nu a fost mai bun pentru România. Angola s-a desprins la cinci goluri pe tabelă în minutul 40, 16-11, însă tricolorele nu au cedat, iar conlucrarea foarte bună dintre Cristina Neagu şi Oana Manea, plus intervenţiile Paulei Ungureanu, ne-au apropiat la trei goluri cu zece minute înainte de final.

Greşelile au intervenit, din nou, în jocul României, care a suferit o înfrângere neaşteptată, scor 19-23.

În Grupa A, în celelalte două partide: Brazilia - Norvegia 31-28 şi Spania - Muntenegru 25-19.

Următorul meci al României va avea loc pe 8 august, împotriva gazdei Jocurilor Olimpice, reprezentiva Braziliei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO