Eveniment

Băsescu îl atacă pe Isărescu: E uşor să dai din gură la televizor!

Băsescu îl atacă pe Isărescu: E uşor să dai din gură la televizor!

Autor: Iulian Anghel

26.05.2011, 23:47 1640

Preşedintele Traian Băsescu l-a atacat ieri direct peguvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, afirmând că, înaintede a da lecţii despre guvernare, ar trebui să intre în arenă,pentru că, spune şeful statului, una este să "dai din gură latelevizor" şi alta să-ţi asumi "o responsabilitate la vârf".

Băsescu nu a pronunţat numele guvernatorului, dar toată lumea aştiut despre cine este vorba.

Declaraţiile acide ale preşedintelui vin la doar o zi după ceguvernatorul Isărescu criticase de faţă cu premierul Emil Boc ceeace el a numit "bâlbele" Guvernului în adoptarea unor politicieconomice care în opinia sa au prelungit recesiunea. Pe un toniritat, preşedintele a reînnoit ieri o invitaţie care se tot repetăde ceva ani, anume ca oameni din BNR sau din mediul de afaceri dela vârf să vină şi să-şi asume funcţii executive şi să înceteze sămai dea lecţii de pe margine.

"BNR e un continuu profesor. Ia întrebaţi pe vreunul din ei dacăvrea să fie ministru al finanţelor sau prim-ministru. Sunt foartemulţi care preferă să dea lecţii. Vă pot enumera vreo zece oamenideştepţi, îi dau ziariştii parcă citează din Biblie, dar ia să vinăministru al finanţelor! E foarte uşor să dai din gură", a susţinutşeful statului.

Răspunsul BNR a fost sec, fiind transmis de consilierulguvernatorului Adrian Vasilescu: guvernatorul BNR a fost şiprim-ministru (între 1999-2000, când Băsescu era ministru altransporturilor).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO