Eveniment

Capital Economics: Economia va scădea cu 2,5% în 2010, iar stagnarea în 2011 ar fi un succes

26.07.2010, 12:57 20

Continuarea acordului cu FMI necesită sacrificii, care se vormanifesta printr-o scădere economică de 2,5% în acest an, iar în2011 o stagnare a PIB ar putea fi considerată o evoluţie bună,anticipează economiştii de la Capital Economics Londra citaţi deMediafax.

"Într-un contrast flagrant cu evenimentele recente din Ungaria,măsurile fiscale de austeritate anunţate de guvernul român aumenţinut până acum pe linia de plutire acordul cu FMI, însă vornecesita sacrificii. Anticipăm acum o contracţie economică de 2,5%în acest an şi credem că, dacă economia României va stagna în 2011,se va putea considera o evoluţie bună", se arată într-o analizăefectuată de Neil Shearing, senior emerging markets economist şiDavid Oxley, emerging markets economist la Capital Economics.

Deşi guvernul a reuşit să elaboreze un plan de austeritateechivalent cu 2,3% din PIB, analiştii notează că au încă uneleîndoieli în privinţa atingerii obiectivului de deficit bugetar de6,8% din PIB convenit în mai cu FMI, în principal din cauzaîntârzierii aplicării multor măsuri.

Astfel, Capital Economics estimează că deficitul bugetar alRomâniei va fi în acest an de 7% din PIB şi că se va restrânge doarîn mică măsură anul viitor, la 6,5% din PIB. Citiţi mai multe pewww.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO