Eveniment

Cei 18 răniţi din al doilea avion au fost preluaţi de ambulanţe pentru a fi internaţi la spitalele Floreasca, Universitar, Elias şi Bagdasar-Arseni din Capitală

Cei 18 răniţi din al doilea avion au fost preluaţi de...

Autor: Elvira Gheorghita

25.06.2013, 21:59 262

A doua dintre aeronavele Forţelor Aeriene care asigură transportul cetăţenilor români implicaţi în accidentul din Muntenegru, Hercules, a ajuns, în jurul orei 20.50, la Baza 90 Otopeni, aceasta transportând ultimii 18 pacienţi.

Aceştia au fost preluaţi de ambulanţe pentru a fi transportaţi la spitalele Floreasca (patru pacienţi), Universitar (şapte), Elias (patru) şi Bagdasar-Arseni (trei).

Toţi pacienţii sunt stabili, iar la transport nu s-a înregistrat vreun incident.

Prima aeronavă militară care a asigurat transportul spre ţară al cetăţenilor români de la Podgorica, a aterizat, la Bucureşti în jurul orei 17.50, la bordul ei aflându-se 11 victime ale accidentului din Muntenegru şi o româncă alpinistă care a suferit un alt acciedent în această ţară.

Cu acest avion - Spartan - au fost transportaţi răniţii în stare gravă, aeronava fiind dotată asemenea unei clinici de terapie intensivă.

Dintre răniţii aduşi, şase au fost transportaţi la Spitalul Floreasca, patru - la Universitar, unul la Elias şi unul la Bagdasar-Arseni, acesta având fractură la coloană. La Elias a fost dusă românca neimplicată în accidentul cu autocarul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels