Eveniment

Deloitte/ZF CFO Summit 2022. Alexander Boersch, Deloitte Germania: Inflaţia va continua. Dacă războiul se prelungeşte, ne aşteptăm să vedem o inflaţie de peste 8% şi o creştere economică de 1% în Uniunea Europeană.

Alexander Boersch, Deloitte Germania

Alexander Boersch, Deloitte Germania

Autor: Răzvan Botea

22.04.2022, 07:38 400

“Pentru toată Uniunea Europeană, Rusia înseamnă cam 2% din exporturi. Implicaţiile sunt mai degrabă pe partea de aprovizionare.”

Alexander Boersch, economis­tul-şef şi coordonatorul diviziei de cer­ce­tare din cadrul Deloitte Ger­mania, a spus, la a treia ediţie a CFO Summit, că inflaţia va continua şi, în opinia celor mai mulţi econo­mişti, cel mai probabil scenariu este cel în care războiul din Ucraina se va prelungi până anul viitor.

În aceste condiţii creşterea eco­no­mică la nivelul Uniunii Europene se va reduce până la 1%, iar inflaţia medie la nivel european va depăşi 8%. Cifrele sunt importante pentru România, în contextul în care Uniunea Europeană reprezintă 80% din piaţa exporturilor româneşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO