Eveniment

Donald Trump vrea să arunce finanţele Americii în aer: Fostul preşedinte american le-a cerut republicanilor din Congres să nu aprobe solicitarea lui Biden de majorare a plafonului de îndatorare şi să lase SUA să intre în incapacitate de plată

Donald Trump vrea să arunce finanţele Americii în aer:...

Autor: Ştefan Stan

11.05.2023, 09:50 824

Donald Trump i-a îndemnat pe legislatorii republicani să lase SUA să intre în incapacitate de plată dacă democraţii nu capitulează în faţa cererilor de reduceri "masive" ale cheltuielilor, o intervenţie semnificativă a fostului preşedinte în contextul în care Washingtonul se confruntă cu o criză fiscală iminentă.

Trump a făcut aceste comentarii miercuri, în cadrul unei foarte aşteptate conferinţe televizate în prime-time din New Hampshire, stat critic pentru votul anticipat. Adresându-se unei audienţe formate în mare parte din alegători republicani, Trump s-a confruntat cu moderatoarea CNN, Kaitlan Collins, într-un amplu schimb de replici în care a refuzat să spună dacă doreşte ca Ucraina să câştige războiul cu Rusia sau dacă ar susţine o interdicţie federală a avortului.

Fostul preşedinte, care rămâne favorit într-un grup tot mai aglomerat de republicani care se luptă pentru nominalizarea partidului lor la preşedinţie în 2024, a repetat, de asemenea, afirmaţiile sale false potrivit cărora alegerile din 2020 i-au fost furate şi a sugerat că va graţia "o mare parte" dintre susţinătorii săi care au fost condamnaţi pentru infracţiuni legate de acţiunile lor de la Capitoliul SUA din 6 ianuarie 2021.

Când a fost întrebat despre lupta de la Washington în legătură cu plafonul datoriei, Trump a înlăturat îngrijorările legate de o incapacitate de plată, despre care Trezoreria SUA a avertizat că reprezintă un risc "catastrofal" pentru economia globală.

"Este într-adevăr psihologic mai mult decât orice altceva. Şi ar putea fi foarte rău, ar putea fi poate nimic, poate că este o săptămână sau o zi proastă, cine ştie?". a spus Trump.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO