Eveniment

Ialomiţa: Incendiu puternic la o conductă de gaz metan, traficul rutier în zonă este blocat

Ialomiţa: Incendiu puternic la o conductă de gaz metan, traficul rutier în zonă este blocat

Foto: Ciprian Sterian

Autor: Mediafax

23.11.2011, 20:33 262

Un puternic incendiu a izbucnit, miercuri seară, la o conductă de gaz metan, din cauza unei fisuri, iar conducerea unităţii a oprit livrarea de gaz până la stingerea incendiului, traficul rutier pe DN 1 D între Urziceni şi Albeşti fiind blocat.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ISU Ialomiţa, nu există victime, iar la faţa locului s-au deplasat pompierii militari de de la secţia Urziceni.

Din primele date a reieşit că incendiul a izbucnit după ce iniţial s-a auzit o răbufnire asemănătoare unei explozii, iar ulterior zona respectivă a luat foc, flăcările depăşind, la un moment dat, zece metri în înălţime.

"Staţia este la ieşirea din Urziceni spre Bărbuleşti, a fost o fisură într-o conductă de gaz, care a luat foc. A fost oprită pomparea pe conductă, până când se va epuiza stocul de gaz. La faţa locului s-au deplasat două maşini cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, dar deocamdată este supravegheat focul, nu se poate interveni acum, însă situaţia este sub control. Nu există victime", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Ialomiţa, Lăcrămioară Chirea.

Parcul de extracţie şi depozitare a gazului metan unde a avut loc incidentul aparţine SNG Romgaz Mediaş, sucursala Ploieşti, formaţia Urziceni.

La ora transmiterii acestei ştiri, traficul rutier în zonă, pe DN 1 D, între Urziceni şi Bărbuleşti, este în continuare blocat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO