Eveniment

Inca sanse la medalii

23.08.2004, 00:00 24



Echipajul feminin de dublu vasle categorie usoara al Romaniei, format din Constanta Burcica si Angela Alupei, a castigat, ieri, a doua medalie olimpica de aur pentru canotajul romanesc la Atena, cu timpul de 6:56.05.



Pe locurile urmatoare s-au clasat echipajele Germaniei (6:57.33) si Olandei (6:58.54). Canotoarea Constanta Burcica, campioana olimpica la Atena in proba de dublu vasle categoria usoara, a declarat, duminica, la finalul cursei, ca le-a promis adversarelor sale ca nu se va mai intoarce pe lac.



Comitetul International Olimpic (CIO) a anuntat, vineri, ca cea de-a doua componenta a echipei de haltere a Indiei depistata pozitiv la Jocurile Olimpice este Sanamacha Chanu, locul 4 in finala categoriei 53 kg, in cadrul careia romanca Marioara Munteanu a ocupat locul 5.



Astfel, in urma descalificarii sportivei din India, Marioara Munteanu a ocupat locul 4 in finala categoriei 53 kg, disputata duminica, cu un total de 190 kg ridicate la cele doua stiluri, smuls si aruncat. Romanca a reusit in concurs acelasi total ca si indianca Sanamacha Chanu, insa aceasta cantarea mai putin decat Munteanu.



Pugilistul Viorel Simion s-a calificat in sferturile de finala ale categoriei 57 kg din cadrul concursului de box de la JO, dupa ce l-a invins, vineri, la puncte, scor 38-13, pe bielorusul Mihail Biarnadski, in turul doi al competitiei.



In sferturile de finala, Simion il va intalni pe sud-coreeanul Hwan Seok Jo, care l-a invins, in turul doi, cu 28-16, pe canadianul Benoit Gaudet.



Atleta Maria Cioncan s-a calificat in semifinalele probei de 800 metri, ocupand primul loc in seria a doua de calificari, cu timpul de un minut, 59 de secunde si 64 de sutimi, ceea ce a reprezentat un nou record personal.



In finala concursului individual compus la gimnastica, romanii Ioan Suciu si Marian Dragulescu au ocupat locurile 4, respectiv 8.



Presedintele COR, Ion Tiriac, a declarat ca oficialii Federatiei Internationale de Box si-au cerut scuze pentru arbitrajul de la meciul dintre Marian Simion si egipteanul Ramadan Yasser, care l-a dezavantajat pe sportivul roman. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels